Sluit

Over ons

Leo Smit

Leo Smit, geboren in Wognum, en zijn vrouw Tiny Smit-Groot, besluiten in 1974 om een winkel in fietsen te beginnen, Leo werkt overdag, Tiny runt de zaak, hard werken om alle eindjes in het begin aan elkaar te knopen, een druk bestaan met vier opgroeiende dochters. Het lukt, vakman Leo en de klantvriendelijkheid van Tiny blijken een succesformule, aan het Westereiland, bouwen ze gestaag aan het uitbreiden van de klantenkring, hun service en klantvriendleijkheid worden beloond met het vertrouwen van de klant, langzaam groeien ze door.....

.....een grote stap wordt gezet, een mooi winkelpand aan het Vooreiland komt te koop, Leo en Tiny besluiten dit te kopen en Tweewielercentrum Leo Smit, groeit uit naar een volwaardig bedrijf. Het Witte Huis, nu bekend van de bekende kledingwinkel `Het Witte Huis`en lunchroom `De Kwikkel`, kort gezegd een toplocatie, gelegen aan de haven en de Kwikkelse Brug, het appartement boven de winkel en werkplaats is ideaal, vaak werd er tot in de late uurtjes doorgewerkt, om het werk klaar te krijgen voor de volgende dag.

Na een aantal jaar groeien Leo en Tiny hier ook uit hun jas, overal staan fietsen, en met het aansluiten bij Bike Totaal, krijgen Leo en Tiny groen licht van de gemeente, ze kunnen naar de Almereweg 41A, 1150 m² moet genoeg zijn om de groei die ze willen maken niet tegen te houden, eindelijk kwam de droom van Leo en Tiny in vervulling. Met een grootse opening met de Burgemeester en Wethouder werd er gestart.

Leo en Tiny en dochter Yvonne, sinds 1993 in de zaak te vinden, maken van de locatie aan de Almereweg een fraai geheel, met ruime werkplaats, grote parkeerplaatsen en showroom klaar voor de toekomst.

Leo en Tiny verkopen in 2009 de winkel aan dochter Yvonne en schoonzoon Gerard, Leo blijft ze helpen, Tiny heeft meer vrije tijd voor haar geliefde kleinkinderen, die vaak bij haar zijn te vinden, voor advies en overleg konden Gerard en Yvonne altijd terecht.

Helaas werd Leo ernstig ziek, in 2017 is hij overleden aan de gevolgen daarvan.

De naam Leo Smit is een begrip in Medemblik en omstreken, men gaat niet naar de fietsenwinkel, maar laat zijn fiets onderhouden bij Leo Smit.....

 

Leo Smit Leo Smit-1

© 2021 Tweewielercentrum Leo Smit | Disclaimer | Privacyverklaring